27/1/2016 - ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος συνοδευόμενος από ιερείς ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Οίκου Ευγηρίας - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας παρουσία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και του Διευθυντή του ιδρύματος.  Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με το διοικητικό και υπηρετικό προσωπικό καθώς και με τους ηλικιωμένους τροφίμους του.


6/1/2016 - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και εφέτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

Το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό, τους εφημερίους και τον Ιεροδιάκονο του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε εντός του Ιερού Ναού η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων. Στις ακολουθίες παρέστησαν οι βουλευτές του νομού, ο αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας με την συνοδεία τους και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας των ακολουθιών και με σύμμαχο τον καλό καιρό στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Μέγας αγιασμός και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού όπου νέοι βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης κ.κ.Τίτος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού σε όλους.


2/1/2016 – ΜΝΗΜΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΤΙΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ.

Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου 2016, επί τη εορτή του Οσίου Νείλου του Ηγιασμένου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και άλλων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Αράπης όπου μίλησε για τη ζωή και το έργο του Οσίου Νείλου και για την ιστορία της Ιεράς Μονής Γηρομερίου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και τράπεζα προς τιμήν του Οσίου πατρός Νείλου του Ηγιασμένου κτίτορος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου.


1/1/2016 – Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ.

Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φιλιατών τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων ιερέων, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ενάρξη του Νέου Έτους παρουσία του Δημάρχου Φιλιατών και της συνοδείας του, στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία αγάπη και ειρήνη σε όλον τον κόσμο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του μετάβηκε στο 628 Τάγμα Πεζικού Φιλιατών όπου στρατιώτες του έψαλλαν τα κάλαντα και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και στους στρατιώτες ευχήθηκε καλοί πολίτες και το 2016 να είναι στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image