28/2/2016 - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ.

Τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνο Πρωτοπρεσβυτέρου ιερέως. π Κυριάκου Γκίκα.

Σήμερα 28/2/2016 Κυριακή του Ασώτου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά της ενορίας Κεστρίνης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνο του ιερέως π. Κυριάκου Γκίκα πρώην εφημερίου της ενορίας Κεστρίνης.       

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξήρε το έργο του μακαριστού παπά Κυριάκου που επιτέλεσε στην ενορία του και ευχήθηκε ο γέροντας να έχει καλό παράδεισο και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

 ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ


21/2/2016 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, Τελώνου και Φαρισαίου και ημέρα Αρχής του Τριωδίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτ/ρον π. Βελισσαρίον Σάντα και τον πρωτ/ρον π. Σωτηρίον Σταύρου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επίσης έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, πρωτ/ρος π.Θωμάς Παππάς,  π. Ευστάθιος Καλταπανίδης, π. Ελευθέριος Κωνσταντής και ο διάκονος Χρήστος Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον διάκονον Χρήστον Γεωργίου παρουσία συγγενών του νεοχειροτονηθέντος και πλήθος πιστών.


7/2/2016 - ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, εορτή του Οσίου πατρός ημών Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου, και Πάργας κ.κ Τίτος με ιερείς και το διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως,  ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας στο Καναλάκι Πρεβέζης.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην εορτάζουσα γερόντισσα και Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παρθενία Γεωργάκη έτη πολλά, ευλογημένα, με υγεία, ο Όσιος Παρθένιος και η Αγία Παρασκευή να την βοηθήσουν μαζί με την αδελφότητα της Ιεράς Μονής να συνεχίσει το σπουδαίο και μεγάλο πνευματικό έργο που έχει επιτελέσει στην τοπική περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 3 άρθρα
image
image
image