25/3/2016 – Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως Ηγουμενίτσας η εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου συνοδευομένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε  Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από  την Κυρίαν Άννα Ρεντζεπέρη, Φιλόλογο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με παρέλαση Σχολείων και των Συλλόγων της πόλεως της Ηγουμενίτσας.


24/3/2016 – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, συνοδεία των αρχών της πόλης και των πιστών έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλεως της Ηγουμενίτσας. 


20/3/2016 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σήμερα την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και έλαβαν μέρος κληρικοί και ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία συμπροσευχομένων πιστών.


18/3/2016 – Α΄ ΣΤΑΣIΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Την Παρασκευή Α΄ εβδομάδα των Νηστειών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε η ακολουθία των χαιρετισμών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης έψαλε την Α΄ Στάση των χαιρετισμών πλαισιούμενος από ιερείς και τον διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image