ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ.

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2016, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Κλεισούρας Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου με την συμμετοχή κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στους  Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους και ευχήθηκε οι Άγιοι να χαρίζουν υγεία κα να σκέπουν την ζωή όλων των πιστών.


ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΟΔΟΞΟΥ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 η εκκλησία μας εόρτασε το γενέθλιον του Αγίου ενδόξου, Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Στην ιστορικήν Ιεράν Μονήν του Αγίου Ιωάννου (μετόχιον της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παγανιών)  που βρίσκεται εις την περιοχήν Χρυσαυγής (Βέλλιανης), τελέσθηκε Όρθρος και υπαίθρια Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ/ρου π.Βελισσαρίου Σάντα, του προέδρου του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παγανιών πρωτ/ρου π.Δημητρίου Μαρτίνη και του εφημερίου της ενορίας Χρυσαυγής ιερέως π. Ιωάννου Παπαδόπουλου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κυρία Αντιγόνη Φίλη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου Κύριος Δημήτριος Λώλος και ενορίτες της περιοχής.


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Την Δευτέρα της Πεντηκοστής, με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του παναγίου, ζωοποιού και ομοουσίου Πνεύματος.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κορωνόπουλου Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και παρουσία πλήθους πιστών.


ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, εορτάστηκε με λαμπρότητα η εορτή της Πεντηκοστής.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των εφημερίων της ενορίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Σελίδα 1 από 2. Συνολικα 5 άρθρα
image
image
image