ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας και ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας στο Καναλάκι Πρεβέζης.

Την  Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, ο οποίος κήρυξε τoν Θείον Λόγον αναφερόμενος στον βίο, τα θαύματα και την προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής.

Την Τρίτη 26 Ιούλιου 2016, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, συνοδευόμενος από ιερείς και το διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία του Δημάρχου Πάργας κ. Αντωνίου Νάστα και πλήθους πιστών που με ευλάβεια έσπευσαν  να προσκυνήσουν τον τάφο της Αγίας που βρίσκεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Πούντας.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιερατικός της Περιφέρειας Καναλακίου πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Νίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, και ιδιαίτερα στην Ηγουμένη Μοναχή Παρθενία Γεωργάκη και τη συνοδεία της, η Αγία Παρασκευή να τις προστατεύει και να δίνει σε αυτές δύναμη για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην Ιερά Μονή.


ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΙΣ 42 ΕΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης της ενορίας Καστρίου Καναλακίου Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας σήμερα εορτάζει την συμπλήρωση 42 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δέχτηκε ευχές για έτη πολλά, υγεία και μακροημέρευση από τους ιερείς και από πλήθος πιστών.

Τίτου, τοῦ Σεβασμιωτάτου καὶ θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, τῆς Ἁγιωτάτης Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καὶ Πάργας, ὑπερτίμου καὶ ἐξάρχου πάσης Θεσπρωτίας, ἡμῶν δὲ Πατρὸς καὶ Ποιμενάρχου, πολλὰ τὰ ἔτη !


ΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΟΥΛΙ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 , μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος μετά από πρόσκληση του εφημερίου της ενορίας Αυλοτόπου του ιστορικού Σουλίου, τέλεσε στον πανήγυριζοντα  Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, μετά των  συλλειτουργούντων ιερέων, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ/ρου π.Βελισσαρίου Σάντα, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Παραμυθιάς πρωτ/ρου π.Βασιλείου Παππά, του εφημερίου της ενορίας οικονόμου π.Ηλία Μπόλωση και λοιπών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Σουλίου Κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Σουλίου έτη πολλά και η χάρις της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής, όπως χαρίζει υγεία και δύναμη σε αυτούς και τις οικογένειές τους.


ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΕΙΣ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟ.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 , εορτάστηκε με λαμπρότητα η ιερά μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων των εν Ρώμη.

Στον πανήγυριζοντα  Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βουβοποτάμου Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

 

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image