24/8/2016 - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ.ΤΙΤΟΥ

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 παραμονή της εορτής των Αγίων και ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Τίτου (ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου μας κ.κ. Τίτου)  τελέσθηκε εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.


15/8/2016 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ

Την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, εορτή της Κοιμήσεως της  Υπεραγίας Θεοτόκου, στην εορτάζουσα  ιστορικήν Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριον Σάνταν, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτην π. Μεθόδιον Ντελήν και με την υπόλοιπη αδελφότητα της Ιεράς Μονής με την παρουσία του Βουλευτή Θεσπτρωτίας κυρίου Βασιλείου Γιόγιακα και πλήθος πιστών.

Το Θείον Λόγον εκήρυξε ο εκ της αδελφότητος της Ιεράς Μονής ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Μπράγιας ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Υπεραγίας Θεότοκου και τα θαύματα της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.


6/8/2015 - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΟΙΜ.ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2016, εις τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πάργας, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Κοιμ.Θεοτόκου εντός της πόλεως της Πάργας.

Στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε με καΐκια συνοδευόμενη  από ιερείς και πλήθος κόσμου εις το ομώνυμο παρεκκλήσι της Παναγίας στο νησάκι έναντι της πόλεως της Πάργας όπου ψάλθηκε η ιερά παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου.

Η εικόνα  θα παραμείνει στο νησάκι έως της 29 Αυγούστου.


6/8/2016 - ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜ.ΣΩΤΗΡΟΣ ΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Το Σαββατο 6 Αυγούστου 2016 εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταυροχρωρίου Πρεβέζης, τελέσθηκε Ὀρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image