28/10/2017 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Ευαγγ. Θεοτόκου Ηγουμενίτσας η εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των ιερέων και του διακόνου του Ιερού Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε  Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω των Νικητηρίων της 28ης Οκτωβρίου παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κύριος Δονάτος Αναστασίου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων της πόλεως της Ηγουμενίτσας.


26/10/2017-ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ MΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

Tην Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Eνδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Φιλιατών, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, Ιερείς και τον Διάκονον της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του ιεροδιακόνου  Αθανασίου Παπαδόπουλου παρουσία συγγενών του νεοχειροτονηθέντος και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας από του ιερού βήματος ευχήθηκε έτη πολλά στους πιστούς και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες της σημερινής ημέρας.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νέος Πρεσβύτερος Αθανάσιος Παπαδόπουλος δέχθηκε ευχές από τους πιστούς.


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των ιερέων και του διακόνου του Ιερού Ναού, παρουσία αστυνομικών και πολιτικών αρχών, εκπροσώπων λοιπών σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Δοξολογία επί τη εορτή του  Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας και αναγνώστηκε η Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από τόν Αστυνόμο Β' κ.Πέτρο Μητσέλο.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ολοκλήρωση της Δοξολογίας ευχήθηκε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σωματική υγεία και ψυχικό σθένος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.

Στα Αστυνομικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Αστυνομικός Διευθυντής προσέφερε κέρασμα στο Σεβασμιώτατο.


ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λουκά της ενορίας Ναρκίσσου Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά σε αυτούς και στις οικογένειες τους.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού ακολούθησε κέρασμα που προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image