26/11/2017 – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 25ΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ».

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, των συνεφημερίων και του Διακόνου του Ιερού Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη Επετείω της Εθνικής Αντιστάσεως, παρουσία των τοπικών πολιτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων της Εθνικής Αντιστάσεως στο μνημείο των Ηρώων της πόλεως της Ηγουμενίτσας και εν συνεχεία έγινε η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Νομού.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας « ΠΑΝΘΕΟΝ», ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια της 25ης ετήσιας έκθεσης της « ΦΛΟΓΑΣ».  


ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Την Τρίτη το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Φιλιατών, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, τους εφημερίους του Ιερού Ναού, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών της πόλεως των Φιλιατών.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία εντός του Ιερού Ναού, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων εις μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ανθυπολοχαγός κύριος Γεώργιος Λαγόπουλος.Εν συνεχεία προσφέρθηκε καφές στην Λέσχη Αξιωματικών στην πόλη των Φιλιατών.  

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Διοικητή του 628 Τάγματος Πεζικού Φιλιατών για την φιλοξενία του, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η Παναγία μας να στηρίζει όλους και ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις στο δύσκολο έργο που επιτελούν


11/11/2017- ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μηνά της ενορίας Κεστρίνης τελέσθηκε
Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση των προσκεκλημένων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του ναού όπου ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
πιστούς.


9/11/2017 -ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της ενορίας Γαρδικίου Σουλίου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλειτουργούντων  του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία της Δημάρχου Σουλίου Κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση, της Περιφερειακής Συμβούλου Κυρίας Αντιγόνης Φίλη και πλήθος πιστών.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image