28/3/2017 – ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας  κ.κ. Τίτος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσης πρωτοπρεσβύτερος π.Ελευθέριος Κωνσταντής με θέμα «Πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση».

Εν συνεχεία στο πλαίσιο της Ιερατικής Συνάξεως και σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των ιερέων από την Υπαστυνόμο Α΄ Ισιδώρα Γεροντιώτου με θέμα την προστασία από απάτες σε βάρος των πολιτών και διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Υπαστυνόμο αλλά και όλους τους υπηρετούντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, και τους ευχήθηκε σωματική υγεία και ψυχικό σθένος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα, και διανεμήθηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που  θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Αναστάσεως.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.


25/3/2017 – Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως Ηγουμενίτσας η εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου συνοδευομένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν την δοξολογία ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον πρωτοπρεσβύτερο ιερεα π. Θωμά Παππά τιμητική πλακέτα με το Αριστείον Τιμής για την 38χρονη προσφορά του στη Ιερά Μητρόπολη και συγκεκριμένα ως πρώην Aρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας Ηγουμενίτσας και εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

Εν συνεχεία τελέσθηκε  Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από  την Κυρία Βασιλική Παππά, Θεολόγος, Εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με παρέλαση Σχολείων και των Συλλόγων της πόλεως της Ηγουμενίτσας.


24/3/2017 – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου. Εν συνεχεία εψάλλει η Δ΄ στάση των οίκων του Ακαθίστου Ύμνου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, συνοδεία των αρχών της πόλης και των πιστών έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλεως της Ηγουμενίτσας. 


5/3/2017 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σήμερα την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και έλαβαν μέρος κληρικοί και ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία συμπροσευχομένων πιστών.

Σελίδα 1 από 2. Συνολικα 5 άρθρα
image
image
image