ΜΝΗΜΗ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, εορτάστηκε με λαμπρότητα η ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας  Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Σουλίου τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Εν συνεχεία έγινε μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο όπου έγινε η τελετή αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

Προηγήθηκε τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων. Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Θωμάν Πιτούλην. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Παναγιώτη Τσαμάτο, Καθηγητή Μαθηματικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ακουλούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.


ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Συβότων,τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ.

Με λαμπρότητα τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός της Αναλήψεως του Κυρίου μετ΄ αρτοκλασίας στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του παλαιού Μητροπολιτικού Οικοτροφείου Παραμυθιάς.

Ο εσπερινός τελέσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτ/ρο π.Βελισσάριο Σάντα μετά του διακόνου Αθανασίου Παπαδόπουλου. Πιστοί από την πόλη της Παραμυθιάς συμμετείχαν στον εσπερινό και προσκύνησαν την ιερά εικόνα της Αναλήψεως του Κυρίου, σε ένα πολύ όμορφο τοπίο που βρίσκεται στην πόλη της Παραμυθιάς.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 3 άρθρα
image
image
image