ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας και ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας στο Καναλάκι Πρεβέζης.

Την  Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, και τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αρχιερατικός της Περιφέρειας Καναλακίου πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Νίκου, αναφερόμενος στον βίο, τα θαύματα και την προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής.

Την Τετάρτη 26 Ιούλιου 2017, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, συνοδευόμενος από ιερείς και το διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία του Δημάρχου Πάργας κ. Αντωνίου Νάστα και πλήθους πιστών που με ευλάβεια έσπευσαν να προσκυνήσουν τον τάφο της Αγίας που βρίσκεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Μπράγιας, της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, και ιδιαίτερα στην Ηγουμένη Μοναχή Παρθενία Γεωργάκη και τη συνοδεία της, η Αγία Παρασκευή να τις προστατεύει και να δίνει σε αυτές δύναμη για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην Ιερά Μονή.


ΕΙΣ ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΣΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Tην Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 , μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος τέλεσε στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, μετά των  συλλειτουργούντων ιερέων, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ/ρου π.Βελισσαρίου Σάντα, του εφημερίου της ενορίας π.Γεωργίου Κώτση και λοιπών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Σουλίου Κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες έτη πολλά και η χάρις της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής, όπως χαρίζει υγεία και δύναμη σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 2 άρθρα
image
image
image