27/3/2018 – ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας  κ.κ. Τίτος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Βελισσάριο Σάντα, και διανεμήθηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που  θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Αναστάσεως.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.


25/3/2018 – Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως Ηγουμενίτσας η εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου συνοδευομένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε  Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και παρουσία του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίου Ιωάννη Μπαλάφα, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από  την Κυρίαν Άννα Ρεντζεπέρη, Φιλόλογο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ο εορτασμός της επετείου ολοκληρώθηκε με παρέλαση Σχολείων και των Συλλόγων της πόλεως της Ηγουμενίτσας.


24/3/2018 – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, συνοδεία των αρχών της πόλης και των πιστών έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλεως της Ηγουμενίτσας.


11/3/2018 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΛΙΒΑΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018,  εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάργας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τον Όρθρο έγινε η περιφορά του τιμίου Σταυρού από τους ιερείς εντός του Ιερού Ναού, ενώ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας έγινε η τελετή της προσκυνήσεως του τιμίου Σταυρού όπου διεμοίρασε άνθη εις τους πιστούς και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ των ευεργετών του κληροδοτήματος «Λιβαδά». Η ετήσια κλήρωση για την επιχορήγηση εις τις άπορες κορασίδες της πόλεως της Πάργας έγινε παρουσία του προέδρου του κληροδοτήματος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Επ’ ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον τον αιδεσιμολογιώτατον  π. Γεώργιον Κιζίρογλου εφημέριον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πάργας.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image