ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Κλεισούρας Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Τίτου με την συμμετοχή κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στους  Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους και ευχήθηκε οι Άγιοι να χαρίζουν υγεία κα να σκέπουν την ζωή όλων των πιστών.


ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδόμου Μεσοποτάμου, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


ΜΝΗΜΗ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2018.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, εορτάστηκε με λαμπρότητα η ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Σουλίου τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Εν συνεχεία έγινε μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο όπου έγινε η τελετή αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

Προηγήθηκε τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων. Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Θωμάν Πιτούλην. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Δημήτριο Σταθακόπουλο.

Ακουλούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών. Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών. Κατάθεση στεφάνων. Ενός (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος. Χαιρετισμός από την Δήμαρχο Σουλίου. Απονομές μεταλλείων στους δρομείς. Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.


1/6/2018 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ Τ.Ε.Π. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας τέλεσε τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γ.Ν. Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.  

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων του Νομού Θεσπρωτίας και αρκετός κόσμος.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image