29/9/2019 –ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ, ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΩΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

Την Κυριακή, εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλλήνιας κ.κ. Δημητρίου συνοδευομένου από τον Αρχιμανδρίτην π. Νεκτάριον Σκλαβούνο και ιεροδιάκονο π. Βασίλειον Ζήσην της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλλήνίας, από τον Γενικό Αρχιερατικό και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις ιερέαν χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Χρήστου Βάσσου, υπηρετούντα εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθιάς από τα Στρατεύματα Κατοχής παρουσία των συγγενών αυτών, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Τέλος ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των 49 προκρίτων χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.


28/9/2019 –ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου εις τον Μητροπολιτικόν Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς σεπτή άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, χοροστάτησε εις τον Μέγαν Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος , πλαισιούμενος  από τη συνοδεία του, τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως π. Βελισσάριο Σάντα, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο Ντελή, ιερείς και διακόνους, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δημήτριος προ της απολύσεως κήρυξε τον Θείο Λόγο και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη μας για την ευλογία και την τιμητική πρόσκληση που του παρείχε να συμμετάσχει στις διήμερες εορταστικές ακολουθίες.

Ο Γενικός Αρχιερατικός και προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Βελισσάριος Σάντας μετέφερε τις αδελφικές ευχές και ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να συμμετάσχει στην τοπική μας εορτή και ευλογήσει το λαό της πόλεως μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της Εικόνος του Αγίου Δονάτου εντός της πόλεως της Παραμυθιάς.


14/9/2019 - ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Την Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος, η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, παρουσία του Δημάρχου Σουλίου κυρίου Ιωάννη Καραγιάννη,της εορτάζουσας Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς, έτη πολλά με υγεία και μακροημέρευση.


11/9/2019 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΙΟΝΙΑΣ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε σχολεία της Παραμυθιάς, παρουσία του Δημάρχου Σουλίου κυρίου Ιωάννη Καραγιάννη,της Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση και λοιπών τοπικών αρχών.

Στις 9.00 π.μ. τέλεσε τον Αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς και ευχήθηκε σε μαθητές, δασκάλους και γονείς καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Στις 10.00 π.μ. τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς όπου είχε και πάλι την ευκαιρία να απευθύνει προς τους μαθητές τις πατρικές του ευχές για την απαρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε όλα τα σχολεία της  Μητροπολιτικής περιφέρειας μας τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 4 άρθρα
image
image
image