1/1/2021 – Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ.

    Με λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας ουρανοφάντορος του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς όπου τελέσθηκε  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και των εφημερίων του Ιερού Ναού.

    Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις υποδιάκονον τον κύριον Λάμπρον Μούτσιον, καταγόμενον εκ του χωρίου Κεραμίτσας Φιλιατών, όπου υπηρετούσε ως ιεροψάλτης. Εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και κατόπιν η χειροτονία του εις διάκονον.

    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους παρουσία του Δημάρχου Πᾳραμυθιάς κυρίου Ιωάννη Καραγιάννη, της Θεματικής Αντιπεριφεριάρχη Ηπείρου κυρίας Σταυρούλας Μπραΐμης-Μπότση και πιστών, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλον τον κόσμο και στον νέον ιεροδιάκονον της Ιεράς Μητροπόλεως του ευχήθηκε ιδιαιτέρως καλή διακονία, να είναι άξιος και η χάρις του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου να τον στηρίζει στο θεάρεστο έργο του και να του δίνει δύναμη και υγεία.


25/12/2020 - ΕΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ.

    Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή την Ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού, Ιερέων και του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.  

    Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Σταύρου Σοκόλη, υιό του ιερέως π.Θεοφάνους, καταγόμενο εκ του χωρίου Αχλαδιάς Φιλιατών, υπηρετούντος εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.

   Τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης και περιορισμένος αριθμός πιστών όπως προβλέπει η Κ.Υ.Α.

   Ο Σεβασμιώτατος από του ιερού βήματος ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα από τον Θεό και έτη πολλά στους πιστούς και εορτάζοντες της σημερινής ημέρας και στον νεοχειροτονηθέντα Ιερέα να είναι άξιος στην ιεροσύνη του και καλή διακονία εις το Άγιον Θυσιαστήριον του Χριστού μας.


ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κ.κ. ΤΙΤΟΥ.

Τέκνα μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά.

            Δοξάζουμε καί εὐχαριστοῦμε τόν Πανάγαθο Θεό, γιά ὅλα τά ὑλικά καί πνευματικά ἀγαθά πού μᾶς προσφέρει στή ζωή αὐτή.

            Μέ τήν δική του χάρη καί εὐλογία πέρασε ἀκόμη ἔνας χρόνος, πού μᾶς ἄφησε ἀνάμικτα συναισθήματα, χαρᾶς καί λύπης, εἰρήνης καί ἀγωνίας, ἠρεμίας καί ταραχῆς. Καί μέσα ἀπ΄ ὅλα αὐτά προβάλλει λαμπρό τό πρόσωπο τῆς ἐλπίδας, πού ὅλοι ἐπιθυμοῦμε νά λαμπρύνη καί νά στολίζη τήν πορεία τοῦ νέου χρόνου, γιά νά εἶναι εὐλογημένος ἀπό τόν Θεό εἰρηνικός καί χαρούμενος γιά μᾶς καί ὁλόκληρο τόν κόσμο.

Χρόνια πολλά!

Καλά Χριστούγεννα.

Εὐλογημένο καί δημιουργικό τό νέον ἔτος 2021.

†Ὁ Παραμυθίας Τίτος.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 3 άρθρα
image
image
image