ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

   Σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας Εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στον Αγ. Φανούριο στην θέση Γαλατά Παραμυθιάς, παρεκκλήσιον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Δονάτου Παραμυθιάς. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Βελισσάριο Σάντα,  παρουσία ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, του κ. Δημάρχου Σουλίου, αρχηγών των τοπικών παρατάξεων και κατοίκων της πόλεως.

   Ο Γενικός Αρχιερατικός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να τοποθετηθεί το εκκλησάκι στον χώρο αυτό. Ευχαρίστησε τον Δήμο για την παραχώρηση του χώρου, την Ιερά Μονή Παγανιών και την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας για την χρηματοδότηση που έκαναν για την αγορά της Εκκλησίας, αλλά και τους κατοίκους της πόλεως Παραμυθιάς που συνέβαλαν οικονομικά στην μεταφορά και την τοποθέτησή της.

   Τέλος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Αγ. Δονάτου ευχαριστεί όλους για την αγάπη τους και την προσφορά τους στο έργο που επιτελέστηκε.


15/8/2020 -ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Τo Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμ.Θεοτόκου Καναλάκίου  τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ιεροργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Νίκου, Εφημέριος του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας από του ιερού βήματος ευχήθηκε έτη πολλά στους πιστούς και στις οικογένειες τους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες της σημερινής ημέρας.

 


6/8/2020 - ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜ.ΣΩΤΗΡΟΣ ΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταυροχρωρίου Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 3 άρθρα
image
image
image