ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

    Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε η Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως της Παραμυθιάς   χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, τον πρωτοπρεσβύτερον π. Βασίλειον Παππάν και χωρίς την παρουσία  πιστών.

   Στην Δοξολογία  παρέστησαν  ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, η Θεματική Αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση και ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Φώτιος Δημητρίου τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

     Στο τέλος της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους κληρικούς και τους επισήμους έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.


7/2/2021- ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ.

    Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, κληρικών του Ιερού Ναού και με την παρουσία πιστών τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.

    Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις υποδιάκονον τον κύριον Ευθύμιον Μπήταν του Κωνσταντίνου, νέον ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ της πόλεως Παραμυθιάς και εν συνεχεία εις την Θείαν Λειτουργίαν  τελέσθηκε η χειροτονία του εις διάκονον.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στον νεοχειροτονονηθέντα ιεροδιάκονο καλή διακονία, να είναι άξιος και η χάρις του Πολιούχου Αγίου Δονάτου να τον στηρίζει στο θεάρεστο έργο του και να του δίνει δύναμη και υγεία.

    Ο νέος ιεροδιάκονος δέχθηκε ευχές των κληρικών, των συγγενών του και όλων όσων συμπροσευχήθηκαν στην προσωπική του Πεντηκοστή  και στην ακολουθία της χειροτονίας του.

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 2 άρθρα
image
image
image