Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΤΟΥ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού.

Στον Ιερό Ναό, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμούς και εγκάρδιους λόγους τους δύο Αρχιερείς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων της Ευχαριστιακής Συνάξεως Μητροπολίτης κ. Σεραπίων, ο οποίος, κατά τρόπο βαθύτατα θεολογικό, αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο και στην ακλόνητη πίστη του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, η λάρνακα του οποίου αποτελεί τρόπαιο νίκης και ζωής αιωνίου, καθώς και αστείρευτη πηγή αγιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ προσέφερε ως ευλογία στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραπίωνα ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο του μακαριστού Προκατόχου του πρ. Παραμυθίας κυρού Τίτου, κατά σάρκα αδελφού του πρώτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Τιμοθέου Ματθαιάκη, ο οποίος εκοιμήθη στη Νέα Ιωνία και ετάφη στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου Ν. Φιλαδελφείας. Η δωρεά του Εγκολπίου πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του πνευματικού τέκνου του μακαριστού Μητροπολίτου Τίτου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμοθέου Ηλιάκη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων, συνοδευόμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου και του οικείου Ποιμενάρχου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, μετέβη στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου πρ. Παραμυθίας κυρού Τίτου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

image
image
image