10/2/2017 – ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, στο παρεκκλήσιο του Θεραπευτηρίου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τους εφημερίους της ενορίας Ηγουμενίτσας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας για τους τροφίμους και εργαζομένους του Θεραπευτηρίου.  

Την κοπή της Βασιλόπιτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος συνοδευόμενος από ιερείς παρουσία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Κυρίας Αικατερίνης Μιτοπούλου, του Βουλευτού Θεσπρωτίας Κυρίου Βασίλειου Γιόγιακα και του Διευθυντή του ιδρύματος.

 Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με το διοικητικό και υπηρετικό προσωπικό καθώς και με τους ηλικιωμένους τροφίμους του.


5/2/2017 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΟΥΝΤΑΣ - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, Τελώνου και Φαρισαίου και ημέρα Αρχής του Τριωδίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, τον Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτην π.Μεθόδιον Ντελήν, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένων της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Πούντας Μοναχής Παρθενίας Γεωργάκη και της συνοδείας της και πλήθος πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις διάκονον τον κύριον Λάμπρον Παπαπάσχον του Βασιλείου, νεόν ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ του χωρίου Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον τον συνταξιούχο πλέον ιερέα αιδεσιμώτατον  π. Παναγιώτην Σπυρίδην  δια την πολυετήν προσφορά αυτού εις την ενορία Πέρδικας και ευχήθηκε στον νεοχειροτονονηθέντα ιεροδιάκονο και στον πρωτοπρεσβύτερον να είναι  άξιοι και  η χάρις της Αγιας μεγαλομάρτυρος Παρασκευής να τους στηρίζει στο θεάρεστο έργο τους και να τους δίνει δύναμη και υγεία.

 

  • <<
  • >>
Σελίδα 1 από 1. Συνολικα 2 άρθρα
image
image
image